Cât de bine vând poveștile de viață?

Experiențele personale devin mai valoroase dacă adunăm un număr de like-uri și alte emoticoane deja consacrate?

Cum e viața fără like sau share?

Virtualul ne ajută să conturăm o a doua viață, proiecția celei reale sau poate chiar mai reală fiindcă reprezintă o adevărată zonă de confort. Citind printre rânduri ajung deseori la o concluzie care poate fi aplicată tuturor. Suntem avizi de recunoaștere, de vise care pendulează între trecut și vitor, expunem adevărate colecții  personale, într-o galerie virtuală gata să aclame sau nu.

d3c7d866d2ad81a57cfe813153e3eaae

Pentru un om căruia-i place să scrie ,, la nebunie,, trebuie să recunosc că am stat mult de vorbă cu mine, am încercat să umplu foaia albă vorbind despre acele zone ale vieții mele unde mai aveam de lucrat, despre care eram nemulțumită, speriată chiar nesigură. Am trăit și momente de fericire atunci când mă așteptam cel mai puțin.Exercițiul de sinceritate mi-a priit, a fost dur, însă eficient chiar dacă publicul nu mă aproba.

Toți ne luptăm cu timpul și calitatea lui, conștient  sau inconștient, ne omoară îndoiala, ne spulberă lipsa de apreciere.  Câți au avut curajul să afle cine sunt realmente și ce să facă cu existența lor? E trist atunci când te trezești dimineața și te întrebi: Azi cine mai sunt?

Mi-a plăcut mult comentariul unuia dintre cititorii mei, referitor la ultimul articol publicat, cel despre – mama singură – despre ambiția de a construi pentru copilul tău, uitând de aprecierea celor de jur, conștientă că el va fi exact ceea ce vei reuși tu să faci din el, nu neapărat societatea sau omul de lângă tine, mai mult sau mai puțin prezent.

O poveste simplă și faină care nu prea mai prinde la public. Felicitări pentru articol, mi-ai rearătat drumul către simplitate. Cu ocazia asta mi-am dat o palmă, zicându-mi că nu trebuie să alerg după iluzii, și că lucrurile frumoase sunt, în sine, lucruri simple, la-ndemână; trebuie doar să le observăm, nu să le înlăturăm cu piciorul. Chiar îți meriți denumirea de „positive”! se simte în postări. ( J.Ș )

Are dreptate. E o poveste simplă și faină care nu prea mai prinde la public. Ce vom face fără public și aprecierea lui,  când nu va mai vinde emoția necenzurată sau  modelul de viață excepțional?

Acesta e motivul pentru care scriu- experiența simplă, faină, despre greșelile mele și împlinirile mele așa cum sunt, trăirile alături de copiii mei, nu despre ceea ce îmi doresc să pară viața mea.

Voi scrie mereu despre oameni simpli dar cu povești frumoase, care mă inspiră pe mine ca om. Așa le-am cunoscut pe Ana Artissima, Camelia Poenaru,  Mihaela Tașulea, Dana Predu, Silvia Zanfir, Alina Goagă, Elena Andrei și Andreea Gheța. Femei simple care au muncit, au strâns din dinți, au construit și materializat vise, s-au reinventat făcând tot posibilul ca frumosul să existe în viața lor. Oameni ca tine.

ci2

Nu vreau să duc ideea de pozitiv la extrem. Nu vreau să pierd din vedere echilibrul cu atât mai puțin orizontul. Viața m-a învățat că e bine să vezi jumătatea plină a paharului fără a omite însă că există o jumătate goală pe care trebuie să o ai permanent în calcul, să ridici capul și să găsesti un motiv să mergi mai departe atunci când toate drumurile se închid, să corectezi acel ,,tu,,  știind că nu ești perfect ci imperfect, să fii realist și să deschizi drumuri acolo unde nu te gândeai că vei călca vreodată.

Pentru a nu cădea în ipocrizie, nu neg importanța virtualului în viața noastră. De dorit o viață neregizată.Una în care like și share există pentru că oamenii văd mai mult decât un contur al tău unde există lucrurile care trebuie să ne motiveze, să ne schimbe în bine, să ne educe in sensul uman. Dacă am alege să fim pozitivi după viteza cu care alegem să acționăm negativ… poate nu am trăi într-o viață atât de apreciată însă atât de imperfectă, în esență.

Pentru că viața este despre- ceea ce ești tu, fără etichete și tendințe, ceea ce înfrunți și înțelegi cu seriozitatea colecționarului, ceea ce poți fără nesimțire și ignoranță sau ceea ce simți și te apropie cu un pas de fericire.

Like & share ?

Mariana Stan

 

Sursa foto: Pinterest. com

About

Scriu despre viața trăită cu pasiune și lucrurile în care cred și mă regăsesc. Poate nu vor fi cele mai cool tendințe și atitudini undress for success. În multe dintre ele te vei regăsi și tu.

Știi momentul acela când te uiți în oglindă și nu-ți place? Multe dintre noi fugim de acest moment, însă viața începe exact din acest punct. Alegerea e numai a noastră.

Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.



Facebook Comments
Author

Write A Comment